Tehtäväpaketti – opiskelijan ohje

  • Päivitetty

Tehtäväpaketti-työkalulla opettaja voi merkitä opiskelijoilleen tehtäviä tehtäväksi digikirjaan. Tässä ohjeessa käydään läpi työkalun käyttö opiskelijan näkökulmasta.

Tehtäväpaketti-toiminto tulee Editan digikirjoihin kevään 2024 aikana vaiheittain. Elokuusta 2024 alkaen työkalu on käytössä kaikissa lukion digikirjoissa, useimmissa ammatillisissa digikirjoissa sekä seuraavissa yläkoulun sarjoissa: Luode, Lumous, Säde, Memo Historia, Memo Yhteiskuntaoppi, Mosaiikki, Valmentaja, Syke ja Satakieli.

 

Tehtävien tekeminen

Ilmoitus palauttamattomista tehtävistä

Saat ilmoituksen digikirjaan yläpalkkiin, kun opettaja on merkinnyt sinulle tehtäviä tehtäväksi. Ilmoitus näkyy yläpalkissa niin kauan kunnes olet merkinnyt tehtäväpaketin valmiiksi. 

 

Tehtäväpakettien sivupalkki

opiskelija-avaa-tehtavat.gif

Sivupalkissa näet aikajärjestyksessä kaikki tehtäväpaketit, joita sinulle on annettu tehtäväksi. Ylimpänä näkyvät aina palauttamattomat tehtäväpaketit, ja niiden alla palautetut tehtäväpaketit. Voit siirtyä tarkastelemaan yksittäistä tehtäväpakettia ja sen sisältämiä tehtäviä "Näytä tehtävät"-painikkeesta. 

 

Tehtävälista

opiskelija-siirry-tehtavaan.gif

Tehtäväpaketin listanäkymässä näet kaikki tehtäväpaketin sisältämät tehtävät listana. Näkymässä on myös näkyvillä määräaika (jos opettaja on sellaisen asettanut) ja mahdollinen opettajan antama lisäohjeistus. 

Voit siirtyä tehtävästä toiseen klikkaamalla tehtävän nimeä sivupalkista. Linkki vie suoraan sille digikirjan sivulle, jolla tehtävä on.

 

Tehtävien palauttaminen

opiskelija-palauta-tehtavat.gif

Kun olet tehnyt tehtäväpaketin tehtävät, voit merkitä tehtäväkokonaisuuden palautetuksi. Tällöin pysyt paremmin kartalla siitä, mitkä kokonaisuudet olet jo palauttanut. Palautettuasi paketin punainen notifikaatio poistuu yläpalkista.

Huomioithan, että tehtäväpaketin palauttamista ei voi peruuttaa. Merkitse tehtäväpaketti valmiiksi vasta, kun olet itse valmis siirtämään paketin palautettujen pinoon. 

Vaikka olisit merkinnyt tehtäväpaketin valmiiksi, voit vielä jatkaa tehtävien tekemistä. Tehtävät eivät siis mene ns. lukkoon, vaikka merkitsisitkin tehtäväpaketin palautetuksi. 

 

Tehtäväpakettien hallinnointi ja edistymisen seuranta

Siirtyminen tehtäväpakettien analytiikkaan

opiskelija-siirry-analytiikkaan.gif

Voit siirtyä tarkastelemaan edistymistäsi tehtäväpaketeissa analytiikan kautta klikkaamalla sisällysluettelosta Analytiikka > Tehtäväpaketit. Vaihtoehtoisesti pääset suoraan analytiikan tehtäväpakettinäkymään tehtäväpakettien sivupalkin alareunassa olevasta "Näytä kaikki" -painikkeesta. 

 

Tehtävissä edistymisen tarkastelu

opiskelija-tarkastele-tehtavia.gif

Voit tarkastella tehtäväpaketin tehtäviä klikkaamalla väkäsestä, jolloin näet kaikki tehtäväpaketin sisältämät tehtävät ja tehtävien tilan. Mikäli opettaja on antanut tehtäviin kommentteja tai arvioinut tehtävän, näet ne tästä näkymästä. 

Analytiikan Tehtäväpaketit-näkymässä näet kaikki sinulle osoitetut tehtäväpaketit. Voit järjestää näkymää tehtäväpaketin nimen, määräajan tai tehtäväpakettien tilan mukaan. 

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?

0/0 koki tästä olevan apua