Viestityökalu – opettajan ohje

  • Päivitetty

Mikä on Viestityökalu?

Viestityökalun avulla voit lähettää ryhmillesi viestejä, jotka opiskelijat näkevät digikirjaa käyttäessään. Viesti voi sisältää tekstiä, linkkejä, kuvia ja ladattavia tiedostoja. Tällä tavalla voit jakaa opiskelijoille vaikkapa tehtävien ratkaisuja, omia materiaaleja tai muistuttaa, mitkä tehtävät olivat kotitehtävinä.

 

Näin käytät Viestityökalua

Viestin kohdistaminen tietylle sivulle

Jokainen viesti kohdistuu aina tietylle sivulle: kun ryhdyt luomaan viestiä, avaa se digikirjan sivu, jolle haluat viestin kohdistuvan, sen jälkeen avaa Viestityökalu klikkaamalla digikirjan oikeassa yläkulmassa sijaitsevasta kirjekuori-ikonista.

viestit_ylapalkki.png


Luonnokset

Viestin kirjoittamisen aikana voit tallentaa viestin luonnoksena. Näin voit palata viestin kirjoittamiseen myöhemmin ja jatkaa siitä mihin jäit.

viestit_luonnos.png

 

Luonnosten löytäminen

Löydät luonnokset viestityökalusta klikkaamalla. Luonnokset ovat merkitty "(Luonnos)"-merkinnällä. Voit jatkaa viestiluonnoksen työstämistä klikkaamalla luonnoksen kohdalla olevasta kynä-ikonista. 

viestit_luonnosten_loytaminen.gif


Kuvat ja ladattavat tiedostot

Voi liittää viestiin kuvia ja ladattavia tiedostoja. Viestiä kirjoittaessasi löydät työkalut tämän tekemiseen viestin tekstikentän ylälaidasta.

viestit_ladattavat_tiedostot_ja_kuvat.png

 

Viestin luominen askel askeleelta:

  1. Kirjoita viestille otsikko.
  2. Valitse ryhmä(t) jolle haluat viestin lähettää. Voit lähettää viestin tietylle ryhmälle tai usealle ryhmälle samanaikaisesti.
  3. Ryhmän valinnan jälkeen kirjoita viestille sisältö. Tässä vaiheessa voit liittää viestiin myös kuvia ja/tai ladattavia tiedostoja.
  4. Kun viesti on valmis klikkaa “Lähetä”. Jos haluat tallentaa viestin, mutta et halua vielä lähettää sitä ryhmälle, voi klikata “Tallenna luonnos”

viestit_viestin_luominen.gif

 

Näin opiskelija käyttää Viestityökalua

Tämä ohjeistus on tarkoitettu opettajalle. Opiskelijalle tarkoitetut ohjeet viestityökalun käytöstä löytyvät täältä

Lukemattomien viestien löytäminen

Jos opiskelijalla on lukemattomia viestejä, hän näkee Viestit-työkalun kuvakkeessa numeron, joka näyttää lukemattomien viestien määrän. Kuvakkeesta painaessaan hän näkee sinisellä otsikolla korostettuna sen sivun nimen, jolle uusi viesti on kohdistettu. Viestin voi avata otsikosta klikkaamalla. Sivu, jolle viesti on osoitettu, avautuu viestin sisällöstä klikkaamalla.


Kaikkien viestien selaaminen

Jos lukemattomia viestejä ei ole, Viestityökalun kuvakkeesta painaessaan opiskelija näkee “Sivu”-välilehden sisällön, jonka avulla voi tarkastella sillä hetkellä auki olevan sivun viestejä. “Kaikki”-välilehdeltä opiskelija näkee kaikkien sivujen viestit yhdessä näkymässä.


Viestien poistaminen

Opiskelija myös poistaa opettajan lähettämän viestin omasta Viestityökalustaan. Viestin poistaminen ei kuitenkaan poista sitä muilta. Tämä toiminallisuus voi mm. auttaa siivoamaan Viestit-näkymää, mikäli viestejä on tullut paljon ja osa niistä on jo käsitelty.

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?

0/0 koki tästä olevan apua