Oppimisen analytiikka ja ryhmät

  • Päivitetty

Analytiikka

Kun haluat hyödyntää oppimisen analytiikkaa, perusta ensin ryhmä ja pyydä liittymään siihen ne opiskelijat, joiden etenemistä digikirjassa haluat seurata. 

Vaikka opiskelija hankkisi digioppimateriaalinsa itse, hän voi silti liittyä opettajan luomaan ryhmään. Näin opettaja voi seurata koko ryhmänsä edistymistä digikirjan oppimisanalytiikassa sekä lähettää ryhmälle viestejä digikirjan Viestit-toiminnolla.

 

Ryhmän luominen

  1. Kirjaudu Editan verkkokauppaan ja siirry Omat tuotteet -näkymään.
  2. Luo ryhmä painamalla sivun vasemman laidan linkkiä Luo ja muokkaa ryhmiä
  3. Avautuvasta näkymästä klikkaa Perusta uusi ryhmä. Anna ryhmälle kuvaava nimi, jolla tunnistat helposti kurssin ja opetusryhmän jatkossa (esim. lukuvuosi saattaa olla hyödyllinen tieto). Kun olet nimennyt ryhmän, valitse valikosta, mihin materiaaliin olet ryhmää luomassa. Tallenna tekemäsi muutokset painamalla Luo uusi ryhmä.
  4. Perustamasi ryhmä näkyy nyt valikossa, ja ko. rivillä näkyy järjestelmän ryhmälle automaattisesti luoma koodi. Anna koodi opiskelijoillesi ja pyydä heitä liittymään ryhmään.

RyhmanLuontiValikosta.gif

Jos ryhmää perustaessasi et löydä valikosta oikeaa oppimateriaalia, olethan yhteydessä opettajapalveluumme opettajapalvelu@edita.fi.

Ryhmiä on mahdollista luoda digikirjoihin. Digikokeisiin opiskelijat sen sijaan liittyvät digikokeiden omalla etusivulla https://digikokeet.edita.fi/.

Opiskelijan liittyminen ryhmään

Ryhmään liittyäkseen opiskelijalla on oltava henkilökohtaiset tunnukset Editan palveluun.

Ks. opiskelijan ohje: Ryhmään liittyminen koodilla

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?

0/0 koki tästä olevan apua