IP-lisenssin käyttäminen

  • Päivitetty

IP-tunnisteinen organisaatiolisenssi

Ammatillinen digikirja on mahdollista ostaa korkeakoulukirjaston käyttöön myös IP-tunnisteisena organisaatiolisenssinä, kun yhtäaikaisia käyttäjiä on vähintään 10. Digimateriaalin käyttöoikeuden tarkistaminen perustuu tällöin tilauksessa sovittuun IP-avaruuteen.

Lue lisää organisaatiolisenssin hankkimisesta.

 

Henkilökohtainen lisätunnistautuminen

IP-lisenssissä käyttöoikeus materiaaleihin perustuu internetiin kytketyn laitteen IP-osoitteeseen: siitä tunnistetaan, että käyttäjä on oikeutettu käyttämään materiaalia. Käyttäjää sen perusteella ei kuitenkaan pystytä yksilöimään, ja esimerkiksi käyttäjän muistiinpanot säilyvät vain lyhytkestoisesti kyseisen selainistunnon ajan.

Jotta digikirjaan tehdyt henkilökohtaiset merkinnät tallentuvat, käyttäjän pitää lisäksi rekisteröityä palveluumme sekä huolehtia siitä, että käyttää materiaalia aina sisäänkirjautuneena. Vain siten digikirjaan tehdyt korostukset, muistiinpanot ja tehtävien vastaukset tallentuvat henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen taakse ja ovat sieltä palautettavissa taas seuraavalla käyttökerralla. Tallennusominaisuus on käytössä uudemmissa digikirjoissamme. 

Opettajan ja opiskelijan rekisteröityminen ja kirjautuminen

Rekisteröitymissivu: https://shop.edita.fi/rekisteroityminen

  • Opettaja rekisteröityy asiakastyypillä Opettaja ja valitsee valikosta kouluasteen, kunnan ja koulun. 
  • Opiskelija rekisteröityy asiakastyypillä Oppilas/opiskelija ja valitsee valikosta oppilaitostyypin.

Rekisteröitymisen jälkeen käyttäjä kirjautuu osoitteessa https://shop.edita.fi/kirjautuminen: käyttäjätunnus on rekisteröityessä ilmoitettu sähköpostiosoite, ja ohje salasanan asettamiseksi on lähetetty käyttäjälle sähköpostitse. 

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?

0/0 koki tästä olevan apua