Rekisteröityminen ja kirjautuminen Editan verkkopalveluun

• Päivitetty

Saat käyttöösi uudistuneen digikirjan, kun oppilaitoksesi on tilannut opiskelijoille opettamasi aineen oppimateriaalit. Käyttääksesi tuotteita sinulla tulee olla käyttäjätunnus Editan verkkopalveluun.

Jos sinulla on jo tunnukset, kirjaudu sisään 🔗 . Tarvittaessa täydennä käyttäjätietojasi Omat tiedot -näkymässä. Sähköiset tuotteesi löydät kirjautumisen jälkeen sivun oikean yläkulman alasvetovalikosta kohdasta Omat tuotteet.

Rekisteröityminen

Jos et ole vielä rekisteröitynyt Editan verkkopalveluun, toimi näin:

Täytä rekisteröitymislomake osoitteessa shop.edita.fi/rekisteroityminen

• Valitse asiakastyypiksi Opettaja.
  • Valitse oppilaitostyyppi.
  • Valitse kunta ja koulu.
  • Täytä oppilaitoksen tiedot sekä omat yhteystietosi.
  • Kun olet täyttänyt tiedot, paina "Rekisteröidy".
  • Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi. Ohjeet salasanan asettamiseksi saat sähköpostiisi. Jos ohje ei saavu välittömästi, tarkista roskapostisi.

Kirjautuminen

Voit kirjautua sisään verkkopalvelun oikeasta yläkulmasta, klikkaamalla Kirjaudu. Vaihtoehtoisesti voit kirjautua osoitteesta shop.edita.fi/kirjautuminen.

Kun olet kirjautunut sisään, pääset tarkastelemaan digikirjojasi klikkaamalla oikeasta yläkulmasta "Omat tuotteet".

MPASSid-kirjautuminen

Selvitä aluksi, onko sinulla Edita-tunnukset, joilla olet aiemmin kirjautunut Editan digioppimateriaaleihin.

Jos haluat käyttää materiaaleja myös jatkossa, yhdistä Edita-tunnuksesi MPASSid-tunnukseen ensimmäisellä kirjautumiskerralla. Katso ohje MPASSid:n yhdistäminen Edita-tunnukseen.

Jos sinulla ei ole Edita-tunnusta, siirry ohjeen kohtaan MPASSid-kirjautuminen ilman Edita-tunnusta.

MPASSid:n yhdistäminen Edita-tunnukseen

Toimi näin, jos sinulla jo on Edita-tunnus ja käyttöoikeuksia digitaalisiin oppimateriaaleihimme:

1. Mene osoitteeseen shop.edita.fi/kirjautuminen.
  2. Klikkaa MPASSid-painiketta.
  3. Etsi koulusi ja kirjaudu koulun MPASS-tunnuksilla.
  4. Siirryt näkymään, jossa kysytään ”Onko käytössäsi Editan digitaalisia oppimateriaaleja?”. Valitse Kyllä.
  5. Kirjoita kenttiin Edita-tunnuksesi.
  6. Klikkaa Kirjaudu.
  7. MPASSid:n käyttöönotto on valmis. Kirjaudu sisään jatkossa osoitteessa shop.edita.fi/kirjautuminen joko Edita-tunnuksillasi tai painamalla MPASSid-painiketta.

MPASSid-kirjautuminen ilman Edita-tunnusta

Toimi näin, jos sinulla ei ole Edita-tunnusta:

1. Mene osoitteeseen shop.edita.fi/rekisteroityminen.
  2. Klikkaa MPASSid-painiketta.
  3. Etsi koulusi ja kirjaudu sisään koulun MPASS-tunnuksilla.
  4. Siirryt näkymään, jossa kysytään ”Onko käytössäsi Editan digitaalisia oppimateriaaleja?”. Valitse Ei, olen uusi käyttäjä.
  5. Tarkista, että kentissä näkyvät tiedot ovat omat tietosi.
  6. Klikkaa Rekisteröidy.
  7. MPASSid:n käyttöönotto on valmis. Kirjaudu sisään jatkossa osoitteessa shop.edita.fi/kirjautuminen painamalla MPASSid-painiketta.