Opettajien usein kysymiä kysymyksiä

  • Päivitetty

Miten saan uutena opettajana digimateriaalit käyttööni?

Rekisteröidy Editan verkkokauppaan koulun tiedoilla. Jos lisenssit ovat voimassa, pääset heti tuotteisiin verkkokaupan Omat tuotteet -näkymässä. Jos materiaaleja ei näy, olethan yhteydessä meihin. 

Oletko sijainen tai aloitat uudessa työssä kesken lukuvuotta? Jos ryhmän opettaja vaihtuu kesken lisenssin voimassaolon, tulee aiemman opettajan huolehtia ennen lähtöään siitä, että siirtää ryhmän hallinnan uudelle opettajalle. 

Uusi opettaja liittyy ryhmään ryhmänvalvojana, ja toinen opettaja hyväksyy hänet ryhmään. Tämän voi tehdä myös rehtori tai koulusihteeri. Eli jonkun täytyy liittyä ryhmään ryhmänvalvojana, hallinnoida sitä ja jakaa se uudelle opettajalle. 

Kiitos, jos autat meitä! Jos olet vaihtanut koulua, ilmoitathan siitä meille sähköpostitse (opettajapalvelu@edita.fi). Kerro viestissäsi, mistä koulusta olet siirtynyt mihin kouluun. Näin voimme tiedottaa sinulle uutuuksistamme ja lähettää näytekappaleita kirjoistamme sekä kutsuja tilaisuuksiimme.

 

Digikirjan lisenssejä ei ole tarpeeksi

Oppilaitoksen yhteyshenkilö tilaa kaikki lisenssit. Jos lisenssejä ei ole tarpeeksi, ole yhteydessä oman oppilaitoksesi yhteyshenkilöön, kuten rehtoriin tai koulusihteeriin. 

Lisenssien tilauksen suhteen kannattaa olla ajoissa, koska ne tilataan usein välittäjän kautta ja voi kestää pari päivää, että tilaus saapuu meille asti. 

Ongelmana voi olla myös se, että opiskelijat ovat tehneet useampia tunnuksia.

 

Oppilaani/opiskelijani on rekisteröitynyt usealla eri sähköpostiosoitteella

Usein opiskelijat eivät malta odottaa rekisteröitymisen yhteydessä saapuvaa sähköpostia, ja rekisteröityvät kärsimättöminä uudestaan. Tässä kohtaa opettajan pitäisi olla tarkkana siinä, ettei opiskelija ole useampaan kertaan ryhmässä. 

Jos lisenssit jakaa könttänä kerralla kaikille opiskelijoille, ja heillä on tupla- tai triplatunnuksia, lisenssit voivat loppua kesken. Onneksi lisenssin jakamisen voi perua 30 päivän sisällä. Jos lisenssin perumisaika on voimassa, lisenssin voi perua klikkaamalla Lisenssit-painiketta ryhmänhallintanäkymässä.

 

Lukio-opiskelijalla on jo yläkoulussa tehdyt tunnukset

Lukio-opiskelijan tulee rekisteröityä yksityishenkilönä. Jos samalla henkilöllä on ollut Editan digimateriaali käytössä jo yläkoulussa ja hän haluaa käyttää samoja käyttäjätunnuksia (samaa sähköpostiosoitetta), hänen täytyy olla yhteydessä Opettajapalveluun. Vaihtoehtoisesti hän voi tehdä uudet tunnukset eri sähköpostiosoitteella.

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?

0/2 koki tästä olevan apua