Digikokeen luominen

  • Päivitetty

Digikokeiden etusivu

digikoe_aloitusnäkymä.png

Digikokeiden etusivunäkymä. Voit klikata kuvan isommaksi.

Digikoe on moduulikohtainen kokoelma valmiita koetehtäviä, joista voit koostaa kokeita. Digikoetuotteen etusivulla on yleisnäkymä kyseiseen tuotteeseen luomistasi kokeista ja niiden tilasta. Jos et ole vielä luonut ainoatakaan digikoetta, näkymä on tyhjä.

 

Uuden kokeen luominen

Uuden kokeen luominen aloitetaan napauttamalla painiketta Uusi koe ja antamalla kokeelle nimi. Kokeen nimi tallentuu automaattisesti.

 

Koetehtävien selaaminen

digikoe_nimeä_uusi_koe.png

Tässä näkymässä voi tarkastella digikoetuotteen kaikkia koetehtäviä yhtenä, vieritettävänä listana. Listaa voi järjestää alasvetovalikon muuttujilla: tehtävän nimen, hierarkiaan viittaavan kategoriatiedon, mahdollisen kuvaustekstin tai tehtävän vaikeustason perusteella.

 

digikoe_navigointi.png

Tehtävävalikoimaa voi selailla myös vasemman reunan valikon kautta.

 

Esikatselunäkymä ja tehtävien valitseminen kokeeseen

Yksittäistä tehtävää voi esikatsella tehtäväpalkkia napauttamalla. Ruudun oikean laidan esikatselunäkymässä näet välittömästi tehtävän oikeat vastaukset tai avoimissa kirjoitustehtävissä mahdollisen mallivastauksen.

 

digikoe_tehtävän_esikatselu.png

Halutut tehtävät valitaan kokeeseen plus-painikkeesta.

 

digikoe_tehtävä_lisättiin_kokeeseen.png

Kokeeseen valittuja tehtäviä voi tarkastella koosteena sivupaneelissa, jossa tehtävien järjestystä voi muuttaa raahaamalla. Tässä näkymässä tehtäviä voi myös poistaa kokeesta.

 

digkoe_esikatsele_koetta.png

Silmäikonista voi esikatsella koetehtävien kokonaisuutta koko sivun tilassa. Huomaa, että tässä näkymässä tarkastelet koetta kuitenkin opettajan näkökulmasta eli näet edelleen myös tehtävien oikeat vastaukset.

 

 

Kokeen julkaiseminen

digikoe_julkaise.png

Kun kokeen sisältö ja rakenne ovat valmiit, koe julkaistaan Julkaise-painikkeesta. Koetta ei tarvitse koostaa kerralla valmiiksi, vaan sen voi halutessaan jättää luonnostilaan ja palata viimeistelemään myöhemmin.

 

digikoe_ajastaminen.png

Avautuvassa dialogissa voi valita, haluaako kokeen aloitus- ja päättämishetken asettaa manuaalisesti vai ajastamalla. Myös manuaalisen käytön ja ajastuksen yhdistelmät ovat mahdollisia: kokeen alkamisajan voi esimerkiksi ajastaa mutta kokeen päättää kuitenkin manuaalisesti. Ajastetun kokeen päättymisaikaa voi muokata myös kokeen ollessa käynnissä.

  • Digikokeen aloitusnäkymässä julkaisemasi koe näkyy ylimpänä tilassa Julkaistu.
  • Julkaistulle kokeelle generoituu liittymiskoodi. Anna tämä koodi opiskelijaryhmälle, jonka haluat tekevän kokeen: koodi on heille yhteinen.
  • Julkaistun kokeen, joka ei ole vielä alkanut, voi palauttaa luonnokseksi (valikosta, joka avautuu kolmesta pisteestä rivin oikeasta reunasta) niin kauan kuin yksikään opiskelija ei ole liittynyt siihen. Huomaa kuitenkin, että aina kun koe julkaistaan uudelleen, sille myös generoituu uusi liittymiskoodi.

 

Kokeen kopioiminen

Aiemmin luodun kokeen voi kopioida uuden kokeen pohjaksi (valikosta, joka avautuu kolmesta pisteestä rivin oikeasta reunasta). Kopioida voi:

  • luonnostilassa olevan kokeen
  • julkaistun kokeen, joka ei ole vielä alkanut (koskee myös ajastettua koetta)
  • päättyneen kokeen.
  • Huom. Käynnissä olevaa koetta ei voi kopioida. Kopioiminen on mahdollista vasta kokeen päätyttyä.

 

Opiskelijan liittyminen kokeeseen

Opiskelija liittyy kokeeseen sivulla digikokeet.edita.fi ja syöttää liittymiskoodin sille varattuun kenttään.

Katso tarkemmat ohjeet opiskelijalle kohdasta "Näin opiskelija liittyy kokeeseen".


Kokeen käynnistäminen ja lopettaminen

Opiskelijat voivat liittyä kokeeseen (luomaan käyttäjätiedot) heti, kun olet jakanut heille liittymiskoodin. Kokeen tekemisen voi aloittaa kuitenkin vasta, kun koe varsinaisesti alkaa. Jos siis olet määrittänyt kokeen alkamaan manuaalisesti, muista asettaa koe alkaneeksi painikkeesta Aloita koe. Ajastettu koe käynnistyy luonnollisesti automaattisesti.


Kokeen esikatselu

Kaikkia kokeita – niin luonnoksia, julkaistuja, päättyneitä kuin myös käynnissä olevia – on mahdollista esikatsella digikokeen kotinäkymästä (kolmen pisteen takaa avautuvasta valikosta).

 

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?

0/0 koki tästä olevan apua