ActionTrack-paikkatietopeli (Mosaiikki)

 • Päivitetty

Sarjat, joita tämä ohje koskee

ActionTrack-paikkatietopeli on käytössä ainakin seuraavissa sarjoissa:
• Mosaiikki

Tilaa pelikoodit 

Lähetä viesti osoitteeseen opettajapalvelu@edita.fi. Lähetämme pelikoodit sinulle sähköpostitse. Tarvitset yhden koodin yhtä peliä varten. 

 

Luo pelialue

 1. Saatuasi pelikoodit mene osoitteeseen start.codes. Kirjoita tai kopioi saamasi pelikoodi kenttään.

 2. Kirjoita kenttiin käyttäjätunnus ja salasana. Paina Rekisteröidy. (Voit myös kirjautua sisään rekisteröitymättä kertakäyttöisillä tunnuksilla, mutta rekisteröityneen käyttäjän etuna voit määrittää tunnuksesi itse. Rekisteröityminen on nopeaa: sinua pyydetään määrittämään vain käyttäjätunnus ja salasana.)

 3. Kirjoita koulun osoite oikean yläkulman hakukenttään karttanäkymässä. Jos pelaatte muualla kuin koulun ympäristössä, kirjoita kenttään pelin aloituspaikan osoite.

 4. Siirrä sininen merkki kartalla mahdollisimman lähelle pelialueen keskustaa, esimerkiksi. koulurakennuksen päälle (ks. kuva 1). Tallenna.

 5. Asettele pelirastit (tähti-ikonit) kartalle raahaamalla ne haluamiisi paikkoihin (ks. kuva 2). Tarvittaessa suurenna pelialuetta raahaamalla kulmista (tumma tausta mustilla raahausikoneilla). Kaikkien rastien tulee olla pelialueen sisällä. Tallenna.

Pelialueen tallentamisen jälkeen voit poistua ja palata käynnistämään peli myöhemmin. Palataksesi peliin tarvitset pelikoodin ja käyttäjätunnuksesi (tai kertakäyttöiset tunnukset, jos et rekisteröitynyt). Jos haluat käynnistää pelin heti, siirry seuraavaan kohtaan. 

 Kuva 1 

kuva1.png

 Kuva 2 

kuva2.png

Käynnistä peli

 1. Nimeä peli (Aktiviteettisi nimi) ja anna sähköpostiosoitteesi. Jos alatte pelaamaan heti, sinun ei tarvitse muokata muita asetuksia. Jos haluat käynnistää pelin tiettynä ajankohtana, valitse asetuksista pelin aloitusajankohta. Paina Käynnistä-painiketta.
 2. Saat pelin aloittavan QR-koodin ja tulosnäkymän näkyviin klikkaamalla ”Lataa PDF”. Samat tiedot lähetetääntiin myös antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

 3. Oppilaat liittyvät peliin avaamalla ActionTrack-sovelluksen ja skannaamallavat QR-koodin (Skannaa liittymiskoodi).

 4.  Seuraa peliä

  • Voit seurata oppilaiden menestymistä pelissä tulosnäkymässä, johon sait linkin QR-koodin yhteydessä (Reaaliaikainen tulosnäkymä).

  • Jos haluat nähdä oppilaiden sijainnit ja lähettää heille viestejä chatin kautta, lataa ActionTrack-sovellus ja liity peliin QR-koodilla myös itse. Saat chatin auki pelinäkymän vasemman ylälaidan valikosta (klikkaa puhekupla-ikonia ja sen jälkeen maapallon kuvaa).

 

Aloita peli!

Kun olet saanut pelikoodin, aloita peli klikkaamalla alla olevaa painiketta!

 ALOITA PELI 

 

 

Vinkkejä

 • Oppilaita kannattaa pyytää lataamaan ActionTrack-sovellus älypuhelimeen tai tablettiin (IOS- ja Android-käyttöjärjestelmät) hyvissä ajoin ennen pelin aloitusta.
 • Pelin voi suorittaa 45 minuutin oppitunnin aikana, jos sijoitat rastit hyvin lähelle toisiaan. Muussa tapauksessa suosittelemme vähintään 60 minuutin peliaikaa. Maksimipeliaika on 90 minuuttia.
 • Voit seurata oppilaiden menestymistä pelissä tulosnäkymästä, johon saat linkin QR-koodin yhteydessä.
 • Jos haluat nähdä oppilaiden sijainnit ja lähettää heille viestejä, lataa ActionTrack-sovellus ja liity peliin QR-koodilla myös itse (ks. kuva chat-näkymästä alla).

kuva3.png

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?

0/0 koki tästä olevan apua