Yleistä ammatillisista lisensseistä

  • Päivitetty

Sähköiset opettajan aineistot

Digitaalisten opettajan aineistojen ja harjoitusmateriaalien lisenssiehdot on esitelty verkkokaupassamme kunkin tuotteen tuotekortilla. Materiaalit ovat tyypillisesti tiedostomuotoisia, omalle koneelle ladattavia materiaaleja.


Lisenssityypit

Yhden henkilön lisenssi on henkilökohtainen, eikä sitä saa jakaa kolmansille osapuolille. Tutustu käyttöehtoihin täältä >>

Jos kyseessä on oppilaitoslisenssi, voit ladata aineiston oppilaitoksen sisäiseen verkkoon tai esimerkiksi Moodleen tai muulle oppilaitoksen sisäisessä käytössä olevalle oppimisalustalle. Vaihtoehtoisesti voit luoda kohdassa Omat tiedot rinnakkaistunnukset kollegoillesi. Rinnakkaistunnukset saa jakaa kaikille niille opettajille, jotka tarvitsevat materiaalia opetustyössään. Etene näin:

  1. Kirjaudu pääkäyttäjänä osoitteessa https://shop.edita.fi/ omalla käyttäjätunnuksellasi ja salasanalla
  2. Valitse kohta: Omat tuotteet ja tuotteen kansikuvan alla kohta: Käyttäjät
  3. Näytölle aukeaa Hallitse rinnakkaiskäyttäjiä ja valitse kohta: Lisää uusi
  4. Keksi oma Käyttäjätunnus ja Salasana ja paina kohta: Luo salasana. Muista tallentaa.
  5. Voit jakaa rinnakkaiskäyttäjän käyttäjätunnuksen ja salasanan haluamillesi henkilöille esimerkiksi sähköpostitse.
  6. Tutustu käyttöehtoihin täältä >>

Maksuton toinen aste

Maksuttoman toisen asteen piirissä oppilaitoksen tekemät materiaalihankinnat näkyvät verkkokaupassa Omat tuotteet -valikossa, kun olet rekisteröitynyt asiakastyypillä Opettaja oman oppilaitoksesi henkilökunnaksi. Sisäänkirjautuessasi sinut ohjataan tekemään kouluvalinta, jos et ole sitä vielä tehnyt.

 

Ostaminen ja laskutus

Maksullisen sähköisen aineiston voi ostaa laskulla. Voit rekisteröitymisen yhteydessä määritellä laskutusosoitteen, jos haluat, että maksajana on esimerkiksi oppilaitos.

Määräaikainen tilaus on voimassa yhden vuoden ajan ostohetkestä.

Toistaiseksi voimassa olevat sähköiset aineistot laskutetaan vuoden välein ostopäivästä katsottuna. Laskutuskauden alettua on kaksi viikkoa aikaa irtisanoa lisenssi.


Irtisanominen

Toistaiseksi voimassa olevan kestotilauksen laskutuskausi on yksi vuosi. Vuosilisenssin hinta määräytyy aineiston maksimi-kokonaiskäyttäjämäärän mukaan vuoden aikana. Tilauksen irtisanominen on tehtävä kirjallisesti kahden viikon kuluessa seuraavan laskutuskauden laskun saapumisesta.

Voit irtisanoa sähköisen aineiston milloin vaan. Maksua ei hyvitetä, jos laskutuskautta on vielä jäljellä. Toisin sanoen aineisto on käytössä koko vuoden, ja se maksetaan koko vuodelta. Seuraavan laskutuskauden alettua (kun seuraava lasku tulee) on kaksi viikkoa aikaa irtisanoa lisenssi alkavalta laskutuskaudelta.

Kun irtisanot lisenssin, sinun täytyy poistaa sähköinen aineisto paikoista, jonne olet sen tallentanut. Jos kollegoillasi on rinnakkaistunnukset ja he ovat tallentaneet aineiston esimerkiksi omille tietokoneille, täytyy heidän tehdä samoin.

Kopiosto ry:n tarkastajilla on oikeus tarkistaa, miten tämän tuotteen käyttö on järjestetty asiakkaiden hallinnassa olevissa tietokoneissa ja tietoverkoissa.

 

E-kirjat

Editan e-kirjat ovat myynnissä ainoastaan Ellibs.com-verkkokirjakaupassa. E-kirjat ovat joko ePUB- tai pdf-muotoisia sähkökirjoja. Ostamisen lisäksi niistä useita voi myös vuokrata. E-kirjojen tuen hoitaa Ellibs.comin asiakaspalvelu.

 

Ohjeet Edustoren kautta digikirjaa käyttäville

Editan tuotteiden käyttäminen on toistaiseksi rajoitettua suoraan Edustoren palvelusta. Jotta digikirjan kaikki toiminnallisuudet toimivat oikein, käyttäjän täytyy tällä hetkellä ensin rekisteröityä ja kirjautua Editan verkkokauppaan.

Jos et näe tuotteita Editan palvelussa, ole yhteydessä opettajapalveluun (opettajapalvelu@edita.fi) ja mainitse, että olet ostanut tuotteet Edustoresta.

Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa vaivaa. Asia on selvityksen alla ja pyritään ratkaisemaan mahdollisimman pian.

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?

0/0 koki tästä olevan apua