Maksuton toinen aste: jälleenmyyjiltä ostettavat lisenssit

  • Päivitetty

Rekisteröityminen ja kirjautuminen verkkokauppaan


Saat käyttöösi uudistuneen digikirjan, kun oppilaitoksesi on tilannut opiskelijoille opettamasi aineen oppimateriaalit. Käyttääksesi tuotteita sinulla tulee olla käyttäjätunnus Editan verkkokauppaan. Jos sinulla on jo tunnukset, kirjaudu sisään. Tarvittaessa täydennä käyttäjätietojasi Omat tiedot -näkymässä. Sähköiset tuotteesi löydät kirjautumisen jälkeen sivun oikean yläkulman alasvetovalikosta kohdasta Omat tuotteet.

 

Jos et ole vielä rekisteröitynyt, toimi näin:

  1. Täytä rekisteröitymislomake osoitteessa shop.edita.fi/rekisteroityminen
    • Valitse asiakastyypiksi Opettaja tai Koulusihteeri, rehtori, koulun hallintohenkilö.
    • Valitse oppilaitostyyppisi ja valitse valikosta oikea kunta ja oma koulusi.
    • Rekisteröitymisesti jää odottamaan joko koulusi hallintohenkilön tai Editan opettajapalvelun hyväksyntää. 
    • Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi. Ohjeen salasanan asettamiseksi saat sähköpostiisi rekisteröidyttyäsi. Jos ohje ei saavu välittömästi, tarkista roskapostisi.
  2. Kirjaudu sisään ja ja mene Omat tiedot -näkymään. Vieritä kohtaan Käyttäjätietojen ylläpito ja täppää "Opettaja, ota ryhmätoiminto käyttöön valitsemalla tämä". Muista tallentaa.
  3. Sivun oikean yläkulman valikosta, Omat tuotteet -näkymästä löydät nyt oppilaitokseesi ostetut lisenssituotteet.

 

Näin aktivoit käyttöoikeudet opiskelijalle

Voidakseen käyttää oppilaitoksen hankkimaa digikirjaa opiskelijan tulee liittyä opettajan luomaan ryhmään.


Näin luot ryhmän

Voit klikata videon isommaksi.

 

Käyttöoikeuksien aktivoiminen on kaksivaiheinen prosessi. Voidakseen käyttää oppilaitoksen hankkimaa digikirjaa opiskelijan tulee ensin liittyä opettajan luomaan ryhmään. Tämän jälkeen opettaja voi aktivoida ryhmään liittyneille opiskelijoille halutun pituisen lisenssijakson digikirjaan.

Jos opiskelija hankkii digioppimateriaalinsa itse, hän voi silti liittyä opettajan luomaan ryhmään, jolloin opettaja voi seurata koko ryhmänsä edistymistä digikirjan oppimisanalytiikassa sekä lähettää ryhmälle viestejä digikirjan Viestit-toiminnolla.

  1. Kirjaudu Editan verkkokauppaan. Siirry Omat tuotteet -näkymään ja klikkaa moduulin tuotekuvaa.
  2. Luo ryhmä painamalla tuotekortilla näkyvää Luo ja muokkaa ryhmiä -painiketta. Ryhmiä on mahdollista luoda Digikirjoihin ja Opiskelijan digiaineistoihin. Digikokeisiin opiskelijat sen sijaan liittyvät digikokeiden omalla etusivulla.
  3. Avautuvasta näkymästä klikkaa Perusta uusi ryhmä. Anna ryhmälle napakka mutta kuvaava nimi, jolla tunnistat helposti kurssin ja opetusryhmän. Myös lukuvuosi saattaa olla hyödyllinen tieto. Kun olet nimennyt ryhmän, valitse valikosta vielä kertaalleen, mihin materiaaliin olet ryhmää luomassa. Tallenna tekemäsi muutokset painamalla Luo uusi ryhmä.
  4. Perustamasi ryhmä näkyy nyt valikossa, ja ko. rivillä näkyy järjestelmän ryhmälle automaattisesti luoma koodi. Anna koodi opiskelijoillesi ja pyydä heitä liittymään ryhmään.

 

Ryhmään liittyäkseen opiskelijalla on oltava henkilökohtaiset tunnukset Editan palveluun. Opiskelija rekisteröityy osoitteessa shop.edita.fi/rekisteroityminen ja valitsee asiakastyypikseen Yksityishenkilö. Sisäänkirjautuneena opiskelija syöttää opettajalta saamansa ryhmäkoodin sille varattuun kenttään verkkokaupan oikean yläkulman valikossa kohdassa Syötä koodi.

Voit klikata videon isommaksi.

 

Ryhmään voi liittyä toiseksi ryhmänvalvojaksi myös toinen opettaja. Hän toimii liittymiskoodin kanssa samalla tavalla kuin opiskelija, mutta opettajan ryhmäänliittymistoive jää odottamaan ryhmän luoneen kollegan hyväksyntää. Kun ryhmänvalvoja on vahvistettu ryhmään, hänellä on vastaavat oikeudet hallinnoida ryhmää kuin ryhmän luoneella opettajalla.

 

Näin aktivoit digikirjan käyttöoikeudet opiskelijoille

Saadakseen käyttöoikeuden Opiskelijan digiaineistoon riittää, että opiskelija on liittynyt ryhmään. Materiaali näkyy nyt opiskelijan Omat tuotteet -näkymässä ja on opiskelijan käytettävissä 48 kuukautta.

Digikirjan tapauksessa sen sijaan ryhmäkoodi ei automaattisesti anna käyttöoikeutta, vaan käyttöoikeus aktivoidaan ryhmään liittyneille opiskelijoille erikseen. Huomaa, että myös maksuttoman toisen asteen piiriin kuulumattomat opiskelijat voivat liittyä ryhmään, vaikka he hankkivatkin käyttöoikeuden digikirjaansa itse.

 

Voit klikata videon isommaksi.

 

Käyttöoikeus aktivoidaan ryhmänhallintanäkymässä:

  1. Valitse ryhmänäkymästä aktiiviseksi ryhmä, jonka käyttöoikeuksia haluat käsitellä.
  2. Aktivoi ryhmään liittyneille opiskelijoille käyttöoikeus painikkeesta Lisenssit.
  3. Opiskelijan lisenssijakso (12 kk) alkaa käyttöoikeuden aktivointihetkestä. Aktivoitu lisenssi voidaan Lisenssit-painikkeesta perua 30 vuorokauden sisällä, minkä jälkeen se lukittuu käyttäjälle lopullisesti.
    Jos haluat aktivoida lisenssin usealle opiskelijalle kerralla, käytä Lisätoiminnot-valikon massatyökaluja: voit valita kaikki ryhmän jäsenet ("Valitse kaikki") ja aktivoida heille käyttöoikeuden ("Anna käyttöoikeus").
  4. Myös oppivelvollisuuden piiriin kuulumattomat oppilaat liittyvät ryhmään ryhmäkoodilla, vaikka hankkivat digikirjan käyttöön oikeuttavan lisenssin itse. (voimassaoleva henkilökohtainen lisenssi ilmaistaan ryhmänäkymässä tekstillä Henkilökohtainen). Jos koulu kuitenkin tarjoaa lisenssin, toimitaan kuten oppivelvollisuuden piirissä olevien opiskelijoiden kohdalla. Ryhmän jäseninä kaikki opiskelijat voivat vastaanottaa opettajan digikirjaan lähettämiä viestejä, ja toisaalta opettaja voi seurata heidän edistymistään digitehtävissä.
  5. Kun lisenssi on aktivoitu, materiaali näkyy opiskelijan Omat tuotteet -näkymässä.

 

Jäsenen poistaminen ryhmästä

Voit halutessasi poistaa ryhmääsi (esim. vahingossa) liittyneitä jäseniä.

  1. Mene Omat tuotteet -näkymään ja siirry ryhmänhallintanäkymään tuotekuvakkeen Luo ja muokkaa ryhmiä -painikkeesta.
  2. Avautuvasta näkymästä ryhmän nimeä klikkaamalla näet kunkin ryhmän jäsenet ja voit tarvittaessa poistaa opiskelijoita ryhmästä.

Ryhmästä poistaminen

Huomaa, että ryhmästä poistaminen

  • ei poista opiskelijan käyttöoikeutta digikirjaan.
  • ei poista opiskelijan omaan digikirjaansa tekemiä korostuksia, muistiinpanoja tai digitehtäväsuorituksia tai opettajan lähettämiä viestejä.

Jos opiskelijan lisenssiin myöhemmin tulisi jostain syystä katkos, kaikki henkilökohtaiset merkinnät ovat näkyvissä digikirjassa jälleen, kun lisenssi aktivoidaan samalle käyttäjätunnukselle uudelleen.

 

 

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?

0/1 koki tästä olevan apua