Digikirjojen käyttö IP-lisenssillä

  • Päivitetty

Lue digikirjaa koulussa ja kotona

Ammatillinen digikirja on voitu ostaa oppilaitokseesi myös siten, että käyttöoikeuden toteaminen perustuu käyttäjän selaimen IP-osoitteen tunnistukseen. Tällä tavalla toimivat digikirjat ovat käytettävissäsi, kun olet kirjautuneena oppilaitoksesi verkkoon - niin koulun tiloissa kuin etäyhteydellä kotona. Osaan digikirjoistamme pääset siirtymään oppilaitoksesi antamalla linkillä suoraan.   

Kun käytät Editan digikirjaa IP-lisenssillä, käyttöoikeutesi materiaaleihin perustuu internetiin kytketyn laitteen IP-osoitteeseen. Käyttäjää ei sen perusteella kuitenkaan pystytä yksilöimään, ja esimerkiksi digikirjaan tuottamasi tehtävädata säilyy vain lyhytkestoisesti käynnissä olevan selainistunnon ajan.

Jotta henkilökohtaiset merkintäsi kuten muistiinpanot ja tehtävien vastaukset tallentuvat, sinun pitää lisäksi rekisteröityä palveluumme sekä huolehtia siitä, että käytät materiaalia aina sisäänkirjautuneena. Tallennus toimii uudemmissa digikirjoissamme.

 

Henkilökohtainen lisätunnistautuminen: rekisteröidy ja kirjaudu sisään

IP-tunnistautuminen on riittävä, jos tarkoituksenasi on ainoastaan lukea digikirjaa. Huomaa kuitenkin, että digikirjan monipuolinen käyttö edellyttää, että luot verkkokauppaamme lisäksi oman tunnuksen ja käytät digikirjaa aina omilla tunnuksillasi sisäänkirjautuneena.

Nimittäin vain silloin, kun tunnistamme sinut, voimme tallentaa digikirjaan tekemäsi henkilökohtaiset merkinnät - korostukset, muistiinpanot ja tehtävien vastaukset - ja palauttaa ne näkyviin taas seuraavalla käyttökerralla. Pelkän IP-tunnistautumisen perusteella omia merkintöjä ei ole mahdollista säilyttää.

 

  1. Rekisteröidy osoitteessa https://shop.edita.fi/rekisteroityminen. Valitse asiakastyypiksi Oppilas/opiskelija ja oppilaitostyyppi (ks. kuva), täytä lomakkeen pakolliset tiedot ja lähetä lomake. Saat pian tämän jälkeen sähköpostiisi vahvistusviestin ja linkin, josta voit asettaa itsellesi salasanan.

    Rekisteroidy.png

  2. Kirjaudu sisään osoitteessa https://shop.edita.fi/kirjautuminen. Käyttäjätunnus on rekisteröityessäsi ilmoittamasi sähköpostiosoite ja ohje salasanan asettamiseksi on lähetty sinulle sähköpostitse. 

Huom! Digikirjojamme on tällä hetkellä kahdella eri alustalla ja niiden ominaisuuksissa on eroja. Vanhemmat digikirjat esimerkiksi saattavat sisältää tiedostoja, joiden lataaminen on mahdollista vain tunnistautuneena käyttäjänä (eli henkilökohtaisilla tunnuksilla sisäänkirjautuneena). Näissä vanhemmissa digikirjaversioissa tehtävien vastaukset eivät tallennu edes sisäänkirjautuneena.

Samanaikaisten käyttäjien rajoitus

Digikirjalla voi olla samanaikaisesti vain tietty määrä käyttäjiä. Jos lisenssin kaikki käyttöoikeudet ovat samanaikaisesti käytössä, saat seuraavan palautteen: Et voi juuri nyt käyttää tuotetta, sillä lisenssin sallimien yhtäaikaisten käyttäjien raja on täynnä. Voit yrittää myöhemmin uudelleen.

Digikirjaikkunan aukiolo pitää lisenssiä varattuna sinulle. Selainikkunasta poistuminen linkillä tai ruksista sulkemalla taas vapauttaa käytön heti jollekin toiselle. Tietokoneen lepotilan, selainikkunan virheellisen sulkeutumisen tai muun virhetilanteen tuloksena käyttö kuitenkin katkeaa (ja varaus vapautuu) yhden tunnin kuluttua siitä, kun olet tehnyt viimeisen sivulatauksen, haun tai muun toimen.

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?

2/3 koki tästä olevan apua